Članak

ISTRAŽIT ĆE EVENTUALNE PROPUSTE

Skupština KS: Naložen nadzor na radom Uprave policije u slučaju 'Ammar Kapidžić'

Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

(Patria) - Na današnjem nastavku 16. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici su imali pred sobom i Informaciju Komisije za sigurnost SKS u vezi predmeta „Ammar Kapidžić“.

Po podnesku opunomoćenice porodice ubijenog Ammara Kapidžića upućenog Skupštini KS, Skupština je donijela zaključak kojim je zadužila Komisiju za sigurnost SKS, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS provede skupštinski nadzor nad radom Uprave policije MUP KS o eventualnim propustima u slučaju ubistva Ammara Kapidžića koje se desilo 8. juna 2019. godine, prema navodima opunomoćenice porodice ubijenog.

Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

"Danas je na Skupštini usvojen još jedan važan dokument koji sam pripremio, a to je Nacrt zakona o sudskim taksama, koji će omogućiti elektronsko plaćanje taksi, čime digitalizujemo upravu i povećavamo efikasnost. Građani će moći plaćati sudske takse online, što će dodatno olakšati proces.

Ovim zakonom planiramo osloboditi novonastale privredne subjekte od plaćanja sudske takse prilikom osnivanja i registracije, što će dodatno podstaknuti poslovnu aktivnost. Također, planiramo uspostaviti registar naplate taksi, što će nam pomoći da bolje kontrolišemo naplativost.

Hvala još jednom Vladi KS i zastupnicima Skupštine KS jer prepoznaju moje napore, kao i napore Ministarstva finansija, za unapređenje procesa u budućnost“, poručio je ministar finansija KS Afan Kalamujić.

#Ammar #Kapidžić #KS #MUP #Sarajevo #SkupštinaKS #Zakon #Aktuelno