Članak

ODBILI RADITI ZA NAŠU STRANKU

Doministarka Jurišić otpušta dvojicu savjetnika i u kabinetu angažuje sina novinarke Arijane Saračević-Helać

Zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić otpustila je drugog po redu šefa svog kabineta

(Patria) - Zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić otpustila je drugog po redu šefa svog kabineta, piše Istraga.ba.

Nakon što je prošle godine razriješila Ranku Ninković-Papić s pozicije šefice kabineta, doministarka Jurišić prošle je sedmice zatražila razrješenje i njenog nasljednika Aleksandra Markovića.

"Molim da pripremite Odluku o razrješenju Aleksandra Markovića s dužnosti savjetnika-šefa kabineta zamjenice ministra sa 31.10. 2024. godine", navela je doministarka Jurišić u svom dopisu upućenom ministru Sevlidu Hurtiću.

Aleksandar Marković je, saznaje Istraga.ba, već najavio povratak na Federalnu televiziju, gdje je proteklih mjeseci imao zamrznut radnopravni status.

Istog dana kad je odlučila otpustiti Sašu Markovića, Duška Jurišić je zatražila razrješenje i svog savjetnika Šefketa Hafizovića.

Da stvar bude gora, rođeni Srebreničanin Šefket Hafizović se u trenutku kada je doministarka za ljudska prava i izbjeglice zatražila njegovo razrješenje nalazio na bolovanju.

Prema informacijama Istrage, doministarka Jurišić je nekoliko puta od svojih saradnika tražila da povremeno odrađuju poslove za Našu stranku, odnosno da pišu određene postove za stranačke stranice.

A kada su to odbili, doministarka Jurišić je odlučila da se zahvali svojim saradnicima.

Nova šefica kabineta bit će Nadina Tanović-Borovina. Ona će, dakle, zamijeniti dosadašnjeg šefa kabineta Sašu Markovića. To će, faktički, biti treći šef kabineta doministarke Jurišić za nepune dvije godine.

Umjesto Šefketa Hafizovića, Duška Jurišić planira angažirati sina svoje dugogodišnje kolegice novinarke i uposlenice FTV-a Arijane Saračević Helać.

"Molim da pripremite odluku o imenovanju Džana (Mirsad) Helaća za savjetnika zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Džan Helać će ovu dužnost obavljati od 1.11. 2024. godine", navela je doministarka Jurišić.

#Aktuelno #arijanasaračevićhelać #DuškaJurišić #kabinet #MinistarZaLjudskaPrava #politika #SevlidHurtić