Članak

VOJIN U NOVOM MEGATRENDU

GDE SI BRE POŠAO? Posljednji krug Mijatovića koji sebe promoviše za predsjednika SDP-a i ubicu socijaldemokratije!

Dakle, Vojine Mijatović, ti si šarena laža koja je socijaldemokratiju u Bosni i Hercegovini skupo koštala.

Piše: Rasim Belko @rasimbelko

Zašto su ti velike oči, a šuplji džepovi crvenkapice? Zato što sam pojeo sve vukove socijaldemokratije u SDP-u kako bih ja i moji ortaci bili jedina tačka multietničnosti partije. A zašto su ti šuplji džepovi Vojine Mijatoviću? Zato što sam spiskao golem budžet da bih kupio sitnice u banjalučkom političkom marketu.

A šta si dobio za te novce, Mijatoviću? Dobio si Grbića i Gajić sa ukupno 350 glasova, odnosno daleko ispod izbornog cenzusa.

Dakle, Vojine Mijatoviću, ti si šarena laža koja je socijaldemokratiju u Bosni i Hercegovini skupo koštala. Toliko skupo da je ta socijaldemokratija skoro pa obesmišljena na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Da biste došli do mogućnosti da razvaljujete SDP otjerali ste imena koja su bila temelj te partije, a mnogo više od toga temelj socijaldemokratije i građanskog pravca SDP-a.

Nisi ti ubleha Mijatoviću, ti si projektovani uragan koji je dirigovano gađao i pogađao u suštinu SDP-a, a onda je kao kakva politička bomba razvaljivao. U ime SDP-a razvalio si Pokret za državu, u NSRs radio u korist svog političkog oca Milorada Dodika, a onda preselio u Sarajevo da nastaviš misiju.

Virio si ispod sakoa Nermina Nikšića dok ti je ta pozicija koristila da jačaš utjecaj u strukturama partije, a danas mu okrećeš leđa. Kao što pucaš u leđa svima za koje i posumnjaš da bi mogli biti takmaci za novog predsjednika SDP-a.

Ne valja ti Denis Bećirović jer nije po uzusima tvojih političkih mentora. Ili bolje rečeno ne želi pristati da Beograd kroji politički život Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ne valja ti Zukan Helez jer je tvom političkom ocu uzvratio na psovanje genocida.

Ukratko, ne valja ti očigledno Vojine Mijatoviću niko ko stoji na putu namjeri projektantima tvoje političke karijere i težnji da te instaliraju na čelo druge po veličini strane na teritoriji koju je oslobodila Armija RBiH. A znaju ti projektanti da bi im ti kao lider SDP-a bio jedna od posljednjih ključnih kockica u slaganju plana o konačnom razbijanju Bosne i Hercegovine.

Jer, ti projektanti su te i poslali Miloradu Dodiku na kaljenje. To je onaj vakat Mijatoviću kada si nam govorio da će se 9. januar slaviti šta god presudio Ustavni sud BiH. A onda su te kao prekaljenog sljedbenika politike koju Dodik provodi upakovali u ozbiljne celofane i prodali sarajevskoj čaršiji koja ima ozbiljan problem zbog potrebe da se dokazuje kao srboljubljiva pritom zanemarujući svoje autohtono srpsko stanovništvo.

I to ti je svršeniče Megatrenda omogućilo ozbiljan uzlet do potpredsjednika SDP-a odakle si djelovao protiv svih patriotski raspoloženih socijaldemokrata.

Međutim, izgubio si kontrolu pa su ti članovi i simpatizeri odlučili stati na put. Ali, ti dobro znaš da nazad ne smiješ, pa koristiš svaki podoban medij da nam plasiraš odavno izlizani pamflet o potrebi za političarima koji će hoditi cijelom državom, aludirajući na to što si ti došao u Sarajevo iz Banja Luke.

No, ti si apsolutni dokaz protiv priče koju nudiš. U Sarajevo se može doći, raditi i djelovati, a u Banjaluci je to teško pokušati jer je tvoja partija osakatila probosansko biračko tijelo u Rs, a tvoj mentor kreirao antibosansku sliku, pa bi svakom ko ode u Banjaluku zastupati probosansku politiku glava bila u torbi. Ti nisi od takvih, jer tvoji projektanti i mentori vladaju Banjalukom i Rs.

I neće ti Mijetoviću proći priča kako je izbor predsjednika SDP-a odluka o budućnosti Bosne i Hercegovine. Jer, onaj iz čijeg si džepa virio kao kakva vjeverica srozao je SDP na nivo kantonalne stranke s tendencijom daljnjeg pada.

Ali, izbor predsjednika, i tu si u pravu, može biti vrlo bitan ukoliko na čelo SDP-a dođe istinski probosanski i patriotski orijentiran političar. Onaj koji neće po svaku cijenu importovati srpskohrvatske političare, bez da provjeri da se iza toga ne kriju Zagreb ili Beograd.

Ti Vojine Mijatoviću ne možeš biti predsjednik SDP-a, jer istinske socijaldemokrate siguran sam neće dozvoliti da im nakon predsjednika koji nije mogao ući u Parlament BiH, dođe predsjednik koji ne može u Gradsku skupštinu.

Iscurilo ti je vrijeme Mijatoviću, poznajući metode tvojih projektanata shvatam zašto ipak pokušavaš još jednom prodati maglu drugovima i drugaricama iz SDP-a. Jer, nazad ti nema, a na čelo SDP-a ne možeš. Dok s diplomom Megatrenda nigdje više nisi prispio.

#aktuelno #Bećirović #Bosna #Dodik #Helez #Hercegovina #Megatrend #RasimBelko #Sarajevo #SDP #VojinMijatović
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');