Članak

NAKON GENOCIDA I POLITIČKI MRTVI U tripartitnoj agendi jedino Bošnjaci gube!

Tripartitna agenda u kojoj Hrvatima pripada Izborni zakon, Srbima imovina, Bošnjacima zabrana negiranja genocida još uvijek je živa

Piše: A. Čorbo-Zećo


Tripartitna agenda (sudbina BiH) u kojoj Hrvatima pripada Izborni zakon, Srbima imovina, Bošnjacima zabrana negiranja genocida još uvijek je živa, doduše napola. Hrvati (čitaj HDZ BiH) uživaju svoj dio kolača u punom kapacitetu, Republika srpska knjiži državnu imovinu bez ikakvih konsekvenci, a jadni Bošnjak nije još uvijek zadovoljio minimum pravde - da žrtvama negatori genocida ne otvaraju rane. Genocid negira ko stigne bez ikakvih posljedica.

Danas je Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici, nasmijao se bh. pravosuđu, a formirane predmete ismijava (nije baš da nisu zaslužili ismijavanje), a Schmidt još čeka donošenje zakona o državnoj imovini u Parlamentu BiH, a svaku tome suprotnu radnju prepoznao kao ništavnu. Baš onako motivirajuće za Dodika i ekipu, koja s velikom lakoćom i dalje knjiži državnu imovinu na Rs.

Christian Schmidt čin ništavnosti još nikada nije, a morao je i trebao formalizirati. 

No, on im prečeg posla. HDZ čeka Bajram i konačnu odluku Christiana Schmida, koji direktno po nalogu Hrvatske treba još jednom da djeluje, jer eto spriječila su ga 'kinder jaja' i taj 'nesretni' Dom naroda da zauvijek zaživi demokratija na Schmidtov način u kojoj će HDZ dok postoji biti u vlasti!

Jer, nametnute Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH suštinski su zadovoljile zahtjeve HDZ-a u pogledu izmjena Izbornog zakona BiH, a konačno rješenje utemeljeno je na varijacijama zahtjeva HDZ-a BiH i Dragana Čovića. 

Za ove dodatne oko Predsjedništva BiH Čović će dogovoriti s Trojkom, čiji lideri svakako ističu da 'nije fer da drugi biraju Hrvatima predstavnika'! 

Ustavni sud, tačnije sudije koje su odbacile apelaciju Željka Komšića, s dvostrukim glasom Valerije Galić to su učinile manipulacijama. Ko ne vjeruje neka pročita izdvojena mišljenja sudija u Ustavnom sudu BiH.

Sva priča kako je Karađorđevo prevaziđeno, svakog dana kroz agresivnu i pojačanu aktivnost specijalnog rata vidimo da hrvatska paradržava tzv. Herceg-Bosna oživljava! 

Etno-nacionalni princip je preživio, čekamo još rasplet oko državne imovine, pa da Bošnjacima bude jasno da se moraju zadovoljiti zabranom negiranja genocida, a koji će se opet nastaviti negirati, samo što tada ni države neće biti, jer čiji je grunt njegova je i zemlja!

#BiH #Hrvati #AminaČorboZećo #Bošnjaci #Srbi #ChristianSchmidt #TripartitnaAgenda