Članak

PREMIJER ZDK

Pivić: Islamska zajednica u BiH ima punu podršku Vlade koju predvodim

Islamska zajednica je duhovni i obrazovni autoritet, a obaveza Vlade je da stvara ambijent u kojem će građani imati kvalitetne uslove za život

(Patria) - Delegacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koju su predvodili premijer Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, a u kojoj su bili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirza Mušija te ministar za privredu Samir Šibonjić, prisustvovala je svečanosti otvaranja novoizgrađene džamije u Nemili kod Zenice.

U svom obraćanju zvanicama i gostima, među kojima su bili reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica Sumedin-ef. Kobilica, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti te veliki broj vjernika iz cijele BiH, premijer Pivić je izrazio posebnu zahvalnost džematu i njegovim prvacima koji su se prije nešto više od četiri godine odvažili da krenu u izgradnju džamije u koju je uloženo oko 1,65 miliona KM, a najveći dio sredstava osigurali su vakifi iz Nemile.

I Vlada ZDK je osigurala dio sredstava za izgradnju džamije, što je, kako je rekao premijer Pivić, jasna i konkretna poruka ove vlade da podržava projekte od društvenog značaja te da je spremna podržati ovakve projekte u svim lokalnim zajednicama u ZDK.

- S ovog mjesta još jednom želim poručiti da Islamska zajednica u BiH ima punu podršku Vlade koju predvodim, jer je Islamska zajednica duhovni i obrazovni autoritet, koji nas okuplja i koji je u tom smislu posebno značajan za našu djecu i omladinu.

A naša obaveza kao vlade je da stvaramo ambijent u kojem će građani imati kvalitetne uslove za život - uslove dostojne čovjeka. To je lanac u kojem svaka karika ima svoju funkciju, koji je čvrst i teško ga je prekinuti - rekao je premijer ZDK.

#NezirPivić #politika #ZeničkoDobojskiKanton #premijer #ReisuLulema #BiH