Članak

PISAO NA FACEBOOKU

Kapidžić o trojkašima: Generalno, sve su promijenili nagore, samo su SDA promijenili nabolje

Bez vizije, bez ideje, bez odgovornosti, bez empatije, bez osjećaja, bez želje, bez obrazovanja i bez pardona prije četiri godine ponudili su vam promjene kroz takozvani 'Sarajevski dogovor'.

(Patria) - Predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić oglasio se danas na društvenim mrežama, oštrim kritikama upućenim na račun trojkaša, optuživši ih da nemaju principa i da su zgazili Ustav. Jasno im je poručio da će na svoj "Sarajevski dogovor" 6. oktobra dobiti "Sarajevski odgovor".

Kapidžićev status objavljen na njegovom Facebooku možete pročitati u nastavku.

"Poštovani građani Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Bez vizije, bez ideje, bez odgovornosti, bez empatije, bez osjećaja, bez želje, bez obrazovanja i bez pardona prije četiri godine ponudili su vam promjene kroz takozvani 'Sarajevski dogovor'.

Dali ste im šansu u Starom Gradu, u Centru, u Novom Sarajevu, na Ilidži, u gradu Sarajevu, ali i u Kantonu Sarajevo.

I baš tu dobili smo samo još veći nerad, nered, prljavštinu, haos, nepotizam, kriminal, nesigurnost, kartele, drogu, pranje para, sebičnost, bahatost, nestručnost, neodgovornost, netransparentnost, prekomjerna zaduživanja, urbicid, zagađenje i tako dalje…

Prije dvije godine niste im dali šansu na federalnom i državnom nivou, ali to ih nije spriječilo da pristanu biti nametnuti i okupiraju vlast. Pregazili su tada sve svoje politike i sva svoja obećanja.

Pokazali su da nemaju principa. Zgazili su Ustav, odustali od borbe za normalno građansko društvo i državu, te su postali puki izvšioci retrogradnih politika kako onih u BiH, tako i onih iz regije, koje ne žele dobro našoj domovini.

Zbog fotelja spremni su polagati račun svima, svima osim vama, građanima. Upravo zbog toga, 6. oktobra dobit će 'Sarajevski odgovor'.

Generalno, sve su promijenili nagore, samo su SDA promijenili nabolje. Protekli period, bez obzira na sve poteškoće sa kojim smo se susreli i progon kojem smo izloženi, na nas je djelovao ljekovito.

Zanovili smo kadrove, aktivirali uspješne, obrazovane, odgovorne i odlučne ljude, bez mrlja u svojim profesionalnim karijerama.

Proces rekonstrukcije SDA je pokrenut, greške su detektovane, što je još važnije priznate i postepeno ih otklanjamo.

Zanovili smo strukture opštinskih organizacija, izabrali smo novo kantonalno rukovodstvo, naravno zadržali smo u njemu sve one kvalitetne i ustrajne kadrove.

Odlaze oni loši, dolaze novi, mnogo bolji. Popravlja se koalicioni kapacitet, uspostavlja se konkretna saradnja sa strankama i pojedincima koji se srcem bore za državu na svim nivoima.

Svako ko je iskren priznat će da je promjena već evidentna i vidljiva. Pažljivo smo pristupili odabiru novih kandidata za načelnike i kreiranju listi za općinska vijeća.

Programi i planovi razvoja svake općine su izrađeni od strane stručnih timova iz pojedinih oblasti. Samo kvalitetni programi i sposobni ljudi u kombinaciji mogu donijeti rezultat.

Zato pročitajte naše programe, ali i biografije naših kandidata. A onda glasajte. I učinite to isključivo po svojoj savjesti - to je jedino što od vas tražimo.

Izbor nije njihov. Ni svjetskih - ni bjelosvjetskih, ni zapadnih - ni istočnih, ni susjednih - ni komšijskih, ni visokih - ni niskih predstavnika, izbor je samo vaš.

Mi znamo da je SDA - izbor naroda, a sad je jasno i zašto!"

#FarukKapidžić #Izbori2024 #politika #Sarajevskidogovor #sarajevskiodgovor #Sda