Članak

SAD

Trump kaže da neće biti druge debate s Harris

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da neće učestvovati u još jednoj debati protiv svoje rivalke na predsjedničkim izborima Kamale Harris uoči izbora 5. novembra.

(Patria) - Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da neće učestvovati u još jednoj debati protiv svoje rivalke na predsjedničkim izborima Kamale Harris uoči izbora 5. novembra, pošto je nekoliko anketa pokazalo da ga je pobijedila u prvom duelu.

"TREĆE DEBATE NEĆE BITI!", napisao je republikanski predsjednički kandidat na društvenoj mreži Truth Social, nakon debate s predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom u junu i potpredsjednicom Harris ranije ove sedmice.

S druge strane, Harris je pristalicama na današnjem skupu u Sjevernoj Karolini rekla kako vjeruje da ona i Trump američkim biračima duguju još jednu debatu, prenosi RSE.

Iako je Trump hvalio svoj učinak u utorak protiv Harris, šest republikanskih donatora i tri Trumpova savjetnika koji su govorili za Reuters rekli su da misle da je Harris pobijedila u debati uglavnom zato što Trump nije mogao da se drži svoje poruke.

Debata je privukla 67,1 milion televizijskih gledalaca, pokazuju podaci Nielsena.

Većina ljudi koji su gledali debatu rekla je da je Harris bila bolja od Trumpa, pokazala je anketa CNN-a objavljena ubrzo poslije debate.

Anketa YouGova je pokazala da je 54 posto ispitanih reklo da je Harris pobijedila, dok 31 posto njih smatra da je Trump pobijedio.

#debata #DonaldTrump #KamalaHarris #SAD #Svijet