Članak

OPĆINA NAS UPUĆUJE NA FK SARAJEVO

Iz idejnog rješenja za stadion Koševo iščezla benzinska pumpa Mandićeve stranačke koleginice, za koju je on dao dozvolu

Zahvalni načelnik Srđan Mandić (Naša stranka) jučer je tako kazao očekuje i računa na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta

(Patria) - Općinsko vijeće Centar usvojilo je jučer Odluku o prihvatanju poklona - urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu - idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje, koji je ponudilo Udruženje Fudbalski klub Sarajevo.

Zahvalni načelnik Srđan Mandić (Naša stranka) jučer je tako kazao očekuje i računa na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta.

No, na pitanje koje smo mu postavili nije znao odgovor, makar ne u potpunosti objasniti!? Naime, prvim pogledom na idejni projekat vidljivo je da nema ucrtane benzinske pumpe EOL Petrol, koja je u vlasništvu Indire Pašović, članice Naše stranke, a koja je dozvolu za gradnju ove benzinske pumpe dobila upravo od Mandića.



“Projektno rješenje koje je prezentirano na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća odnosilo se isključivo na prostornu cjelinu Olimpijski stadion Asim Ferhatović-Hase sa ulaznom partijom u stadion, pa je samim tim izuzeta parcela koja se odnosi na pumpu.

Napominjemo da Općina Centar nije naručilac ovog projekta te da odgovore na sva pitanja koja se odnose na prezentirano idejno rješenje može dati projektant i FK Sarajevo”, kazali su iz Općine Centar za Patriju.

Da nije u potpunosti istinita ova tvrdnja iz Općine ukazuje fotografija idejnog rješenja, koja obuhvata i ulicu u kojoj se nalazi pumpa, a na čije mjesto je prema rješenju posađeno drveće!?

Inače, Pašović je 2018. godine bila kandidatkinja Naše stranke na izborima za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine. Osvojila je skromna 1.633 glasa u svojoj izbornoj jedinici i nije bila ni blizu izbora u Parlament.

Izgradnja ove pumpe naišla je na neodobravanje građana, ali i nekih eko udruženja koji su upozoravali da se tu u neposrednoj blizini nalaze dječji vrtić “Razigrani dani” i džamija Jezero, te Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.



Ipak ovoj kompaniji opština Centar izdala je sve potrebne dozvole.

Dio idejnog rješenja

(A.Čorbo-Zećo)

#BenzinskaPumpaEOL #FudbalskiKlubSarajevo #GlavniOdborNašeStranke #IdejnoArhitektonsko #IndirePašović #NačelnikSrđanMandić #OlimpijskiStadionAsim #OpćinskoVijećeCentar #StadionAsimFerhatović #UrbanističkiProjekat #BiH