Članak

SARADNJA

Narodni evropski savez pružio podršku Semiru Efendiću za načelnika Novog Grada

(Patria) - Općinska organizacija NES Novi Grad zvanično je podržala kandidaturu Semira Efendića za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima.

Ova odluka dolazi kao rezultat prepoznatog kontinuiranog uspjeha u vođenju općine, gdje su brojni projekti i poboljšanja, realizovani pod vodstvom načelnika Efendića donijeli vidljive rezultate za građane ove lokalne zajednice. NES Novi Grad vjeruje da će dalji rad pod njegovim rukovodstvom osigurati stabilan razvoj i dalje unaprijeđenje kvaliteta života u općini Novi Grad.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, izrazio je zahvalnost Općinskoj organizaciji NES-a Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci uoči predstojećih lokalnih izbora. Efendić je istakao važnost dosadašnje saradnje s NES-om, naglasivši da je uspostavljena zajednička vizija razvoja općine, kao i jasna opredijeljenost ka očuvanju suvereniteta i dostojanstva Bosne i Hercegovine.

“Prije svega, želim se zahvaliti kolegama iz Narodnog evropskog saveza Općinske organizacije Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci. Naše iskustvo sa NES-om u proteklom periodu bilo je pozitivno i zajedno smo prošli kroz neke važne i teške procese za Bosnu i Hercegovinu. Smatram da smo u tim trenucima pokazali odlučnost i dostojanstvo kako ne bismo sudjelovali u ponižavanju ove države i njenih građana, što je, nažalost, bio rezultat politike Trojke u proteklih godinu i po dana. Što se tiče Općine Novi Grad mi smo u proteklom periodu pokazali na koji način radimo i to je nešto što se vidi i što se zna u Novom Gradu već dugo vremena i to naši građani znaju.

"Kolege iz NES-a, s obzirom na to da nisu imali svog kandidata za načelnika odlučili su dati svoju podršku nama i ja im se na tome zahvaljujem. I zaista vidim i osjetim da je ta podrška iskrena”, izjavio je Efendić.

Predsjednik Općinske organizacije NES-a Novi Grad, Haris Rustemović istakao je da je odluka da podrže načelnika Semira Efendića na predstojećim izborima bila jednoglasna, prije svega zbog njegovog zalaganja za razvoj lokalne zajednice, kao i očuvanja suvereniteta BiH. Dodao je da građani na predstojećim izborima trebaju birati ljude koji imaju dokazane uspjehe iza sebe.

“Na sastanku Općinske organizacije NES-a Novi Grad Sarajevo jednoglasno je odlučeno da puna podrška bude usmjerena prema aktuelnom načelniku Semiru Efendiću, koji je do sada pokazao zavidne rezultate u razvoju lokalne zajednice, te je prepoznat po svom karakteru i zalaganju za očuvanje suvereniteta Bosne i Hercegovine. NES BiH Novi Grad poručuje građanima da trebaju birati karakterne i dosljedne ljude koji svoj rad dokazuju djelima. Našu listu čine vaše svakodnevne komšije, koje svoj doprinos za razvoj lokalne zajednice daju i bez politike, a mnogi su dali i svoj doprinos za državu Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Rustemović.

#Izbori2024 #NES #OpćinaNoviGrad #podrška #SemirEfendić