Članak

ZAVRŠENO 0:0

Borac se neporažen vraća kući iz Mađarske, Ferencváros nije znao pronaći put do mreže Banjalučana

U prvom meču play-offa Evropske lige, banjalučki Borac večeras je gostovao mađarskom Ferencvárosu i ostavio sjajan utisak.

(Patria) - U prvom meču play-offa Evropske lige, banjalučki Borac večeras je gostovao mađarskom Ferencvárosu i ostavio sjajan utisak.

Završilo je 0:0, što je sjajan rezultat za bh. prvaka, a pravi spektakl očekivati je na stadionu Borca naredne sedmice u revanšu, piše Faktor.ba.

Borac je prvi zaprijetio preko Caroline, a zatim opasan napad domaćih zaustavlja Kvržić. Nakon toga Jovo Lukić šutira preko gola.

Banjalučani su dobro stajali na terenu, a domaći su imali veći posjed. Bh. prvak sjajan je bio u defanzivi, nije bilo grešaka, u napadu se sjajno otvarao agilni Lukić.

U 43. minuti najbolja šansa za Borac - Savić je u padu šutirao, golman domaćih paradom brani i ostaje 0:0.

Pred sami kraj prvog dijela domaći su ipak mogli povesti, ali udarac Varge brani Manojlović.

I u nastavku ista priča. Domaći su imali posjed, Borac igrao pametno.

U 56. minuti ponovo se istakao golman Manojlović. Pet minuta kasnije šutira i Traore, ali blokiran je i Manojlović lagano kupi loptu.

U 90. minuti Hrelja za Carolinu, a ovaj drugi šutira iz dobre pozicije, no blokiran je i propala je velika šansa za Borac.

Imao je i Ferencváros onda veliku šansu, ali odbranio je večeras sjajni golman Manojlović.

Revanš je 29. avgusta kada će Borac tražiti pobjedu i grupnu fazu Evropske lige, što bi zaista bio veliki uspjeh za bh. fudbal, ali i banjalučki klub.

#ferencvaros #FKBoracBanjaluka #fudbal #KonferencijskaLiga #sport