Članak

Uhvaćeni pljačkaši banke u Hrasnom

Podsjećamo, 25.10.2019. oko 10:34 u ulici Azize Šaćirbegović dva lica na motoru i sa kacigama su izvršili pljačku banke nakon čega su se udaljili s lica mjesta.

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevska policija danas je lišila slobode dva lica J.H., rođen 1988. godine u Sarajevu i A.B. rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su opljačkali poslovnicu Raiffeisen banke u Hrasnom 25. oktobru 2019. godine. 

Podsjećamo, 25.10.2019. oko 10:34 u ulici Azize Šaćirbegović dva lica su pred banku stigla motorom i sa kacigama na glavi izvršili pljačku banke nakon čega su se udaljili s lica mjesta. Od uposlenika banke otuđili su određenu sumu novca. 

Sarajevska policija intenzivno je tragala za dvojcem, a obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a J.H. i A.B. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade navedena lica će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti pradata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

#BiH #Sarajevo #MUPKS #PljačkaBanke