Članak

Iran odbio napad dronova na fabriku oružja

Iranske novinske agencije ranije su izvijestile o glasnoj eksploziji i prenijele video na kojem se vidi bljesak svjetla u tvornici-

(Patria) - Glasnu eksploziju u vojnoj fabrici u iranskom centralnom gradu Isfahanu izazvao je „neuspješni“ napad dronom, izvijestili su sinoć kasno iranski državni mediji, pozivajući se na ministarstvo odbrane, javio je Reuters.

„Jedan od (dronova) je pogođen od strane protivvazdušne odbrane, a druga dva su uhvaćena u odbrambene zamke i dignuta u vazduh. Srećom, ovaj neuspjeli napad nije izazvao gubitak života, a prouzrokovao je manju štetu na krovu radionice“, navodi ministarstvo u saopštenju koje je prenijela državna novinska agencija IRNA.

Iranske novinske agencije ranije su izvijestile o glasnoj eksploziji i prenijele video na kojem se vidi bljesak svjetla u tvornici, za koju se navodi da je fabrika municije te snimak vozila hitne pomoći i vatrogasnih vozila ispred fabrike.

Iran je u julu saopštio da je uhapsio sabotažni tim sastavljen od kurdskih militanata koji rade za Izrael, a koji su planirali da dignu u vazduh „osjetljivi“ centar odbrambene industrije u Isfahanu.

#Svijet