Članak

SKUPŠTINA KS

Selmanović: Kome će značiti Zakon o državnoj imovini kada nam je banke oduzmu?

(Patria) - Faruk Selmanović, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, obznanio je nove podatke o zaduženjima u Kantonu Sarajevo.

-Novih 10.000.000,00 eura kredita na štetu građana Kantona Sarajevo. Bombastični televizijski intervjui o teorijama zavjere pored političkog progona neistomišljenika imaju za cilj sakriti stvarno protudržavno djelovanje vladajućeg režima. Djelovanje čiji je cilj građane glavnog grada naše domovine gurnuti u bespovratno dužničko ropstvo međunarodnih kreditora – započeo je objavu.

Selmanović dodaje kako je na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojena Odluka o prihvatanju dodatnog zaduženja u iznosu od 2 x 5.000.000,00 eura zbog “rasta cijena” u odnosu na prvobitno zaduženje iz 2023. godine.

-Zbog loše projekcije Vlade Kantona Sarajevo građani našeg kantona će biti dužni za 3 godine isplatiti međunarodne kreditore dodatnih 20.000.000,00 KM. Ono što je dodatno šokantno jeste da je Vlada Kantona Sarajevo ovo zaduženje dogovorila još u maju 2024. godine i dobila saglasnost Vlada Federacije Bosne i Hercegovine već u avgustu, ali da je sve to odlučila prikriti kako od zastupnika tako i od građana Kantona Sarajevo sve do okončanja izbora. Sve naravno po ustaljenoj “Expo” praksi zakulisnog ugovaranja i trošenja novca građana – dodao je, prenosi Hayat.

Dalje navodi kako "ovo zaduženje neće biti realizovano u cilju izgradnje saobraćajne infrastrukture već će prema svim trendovima biti iskorišteno za isplate plaća i naknada budžetskim korisnicima tako zapravo prolongirajući sada već pogubnu finansijsku nestabilnost Kantona Sarajevo".

-Iz svega navedenog više je nego jasno da Vlada Kantona Sarajevo i njihovi “bossovi” sa viših nivoa svojim televizijskim igrokazima nastoje prikriti put u propast u koju nas sve zajedno vode, ili bolje rečeno: Dok se igraju lova na “strane agente” korak po korak isporučuju stranim kreditorima suverenitet Bosne i Hercegovine, jer kome će značiti Zakon o državnoj imovini kada nam je banke oduzmu – zaključio je.

#Aktuelno #Bosna #Dužničko #FarukSelmanovic #Finansije #Građani #Izbori #Kanton #Krediti #Sarajevo #Vlada