Članak

U OPĆINI CENTAR

U Sarajevu otkrivene spomen-ploče Abdulahu Sidranu i Marku Vešoviću

Ploču su u ime porodice otkrili Miranda i Tarik Sidran.

(Patria) - U prisustvu porodice i prijatelja Abdulaha Sidrana, povodom 80. godišnjice rođenja proslavljenog pjesnika, pisca i scenariste, danas je otkrivena spomen-ploča na zgradi u Ulici Jezero 11, gdje je Sidran živio i radio u periodu od 1980. do 1996. godine.

Ploču su u ime porodice otkrili Miranda i Tarik Sidran.

Istom prilikom u Ulici Hasana Kikića načelnik Općine Centar Srđan Mandić otkrio je spomen-ploču u znak sjećanja na Marka Vešovića.



Ovim je ispunjena želja koju je Sidran saopštio Mandiću prilikom njihovog posljednjeg susreta, da se njegovom velikom prijatelju Marku, piscu, pjesniku i prevodiocu na ovaj način oda dužna počast u znak zahvalnosti i poštovanja.

"Općina Centar izražava zadovoljstvo što je bila u prilici da logistički i organizaciono pomogne realizaciju ovog lijepog događaja.

Istovremeno Općina Centar je pokrovitelj prvog izdanja festivala kulture 'Sidranovi dani' koji se zatvara večeras premijernim prikazivanjem digitalizirane verzije filma 'Otac na službenom putu' u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra", saopšteno je iz Općine Centar.

#OpćinaCentar #AbdulahSidran #spomen-ploča #Sarajevo #BiH #SrđanMandić #MarkoVešović