Članak

KANTONALNI ZASTUPNIK

Nepotreban propagandni događaj: Bandić pozvao Vladu KS da hitno reaguje na najavu održavanja izraelskog prijema u Sarajevu

S obzirom na osjetljiv trenutak i sva deṣ̌avanja na Bliskom istoku, smatram nepotrebnim i suvišnim ovakav propagandni događaj koji može dovesti do uznemirenja javnosti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini

(Patria) - Zastupnik u Skupštini KS Muamer Bandić pozvao je Vladu KS da hitno reaguje i donese stav u vezi s najavljenim prijemom Ambasade Izraela u kojem obiljeẓ̌avaju godiṣ̌njicu nemilih događaja koje su pokrenule lavinu nasilja u Pojasu Gaze, ṣ̌to je dovelo do genocida nad Palestincima.

"S obzirom na osjetljiv trenutak i sva deṣ̌avanja na Bliskom istoku, smatram nepotrebnim i suvišnim ovakav propagandni događaj koji može dovesti do uznemirenja javnosti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini", saopštio je Bandić.

Podsjetimo, Ambasada Izraela i Privredna komora države Izrael u BiH najavile su da će 15. oktobra u Sarajevu organizovati "prijem povodom godišnjice Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra prošle godine".

Nerezidentna izraelska ambasadorica za BiH Galit Peleg prijem je zakazala u Hotelu "Evropa".

Također, iz izraelske Privredne komore su najavili da će tom prilikom biti upriličena i izložba fotografija Ziv Koren te projekcija filma "Scream before silence", autorice Sheryl Sandberg.

#aktuelno #GalitPeleg #Hamas #Izrael #MuamerBandić #Palestina #Prijem