Članak

POTVRĐENO IZ HOTELA

Otkazan prijem Ambasade Izraela povodom godišnjice Hamasovog napada

Međutim, danas smo iz medija saznali šta bi se ustvari trebalo dešavati u sali i nakon sugestija i instrukcija koje smo dobili od sigurnosnih službi BiH, odlučili smo otkazati ovaj događaj.

(Patria) - Otkazan je prijem u organizaciji izraelske ambasade u BiH koji je povodom 7. oktobra i napada Hamasa trebao biti održan u sarajevskom hotelu "Europe", potvrđeno je iz ovog hotela za Faktor.

- Kompanija "Aluminij Industries" d.o.o. Mostar je prije desetak dana rezervisala jednu manju salu u našem hotelu. Tada nam je tek kazano da se radi o poslovnom sastanku.

Međutim, danas smo iz medija saznali šta bi se ustvari trebalo dešavati u sali i nakon sugestija i instrukcija koje smo dobili od sigurnosnih službi BiH, odlučili smo otkazati ovaj događaj - rekli su iz menadžmenta hotela "Europe".

Podsjetimo, Ambasada Izraela i Privredna komora države Izrael u BiH u Sarajevu su planirali organizovati prijem povodom godišnjice napada Hamasa na Izrael, koji se dogodio 7. oktobra prošle godine.

Prijem je zakazala nerezidentna ambasadorica Izraela za BiH i Albaniju Galit Peleg. No, po svemu sudeći, on se neće ni desiti.

Odmah nakon najave održavanja prijema na društvenim mrežama reagovao je zastupnik u Skupštini KS Muamer Bandić.

"Kao zastupnik u Skupštini KS pozivam Vladu KS da hitno reaguje i donese stav u vezi sa najavljenim prijemom Ambasade Izraela u kojem obiljeẓ̌avaju godiṣ̌njicu nemilih događaja koji su pokrenuli lavinu nasilja u Pojasu Gaze, ṣ̌to je dovelo do genocida nad Palestincima.

S obzirom na osjetljiv trenutak i sva deṣ̌avanja na Bliskom istoku smataram nepotrebnim i suvišnim ovakav propagandni događaj koji može dovesti do uznemirenja javnosti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini", naveo je Bandić.

#aktuelno #GalitPeleg #Hamas #Izrael #MuamerBandić #Palestina #Prijem