Članak

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE

U Drinskom jezeru pronađeno beživotno tijelo Goraždanina Denisa Mašića (24)

Beživotno tijelo Goraždanina Denisa Mašića (24) pronađeno je danas u Drinskom jezeru kod Janjinskog mosta, nizvodno od Ustiprače.

(Patria) - Beživotno tijelo Goraždanina Denisa Mašića (24) pronađeno je danas u Drinskom jezeru kod Janjinskog mosta, nizvodno od Ustiprače.

Mašića, za kojim je policija intenzivno tragala danima, pronašli su članovi Tima za spašavanje na vodi i pod vodom Uprave civilne zaštite Rs.



Identifikaciju su obavili članovi porodice, a iz MUP-a BPK Goražde navode da će obdukcija biti obavljena u Banjoj Luci, nakon čega će tijelo biti vraćeno porodici.

Uviđaj su obavili pripadnici policije Rs na čijoj teritoriji je i pronađeno Mašićevo beživotno tijelo.

Mašić je nestao 9. septembra. Njegov nestanak policiji u Goraždu prijavljen je četiri dana kasnije, kada je i počela intenzivna potraga za njim.

U potrazi su učestvovali i pripadnici Civilne zaštite iz Višegrada, spasilački tim na vodi iz Bratunca, Jedinica za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goražde i sve raspoložive snage Civilne zaštite te kajakaši i drugi spasilački timovi iz Goražda.



Između ostalih, proteklih dana korito Drine pretraživala su i dva tima Federalne uprave civilne zaštite, uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

#DenisMašić #nestali #utapanje #Goražde #aktuelno