Članak

ODLUČENO DANAS

Tarik Trbić novi direktor, Adnan Hadžimuratović novi predsjednik Skupštine FK Sarajevo

Na sjednici Skupštine FK Sarajevo danas je donesen niz važnih odluka kojima se dodatno unaprjeđuje rad i funkcionisanje kluba s Koševa.

(Patria) - Na sjednici Skupštine FK Sarajevo danas je donesen niz važnih odluka kojima se dodatno unaprjeđuje rad i funkcionisanje kluba s Koševa.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora FK Sarajevo imenovan je Tarik Trbić. Radi se o uglednom sportskom pravniku iz Sarajeva, koji je u proteklim godinama uspješno vodio veliki broj postupaka širom svijeta zastupajući igrače, trenere, agente i klubove.

Svoje znanje i iskustvo sticao je radeći u međunarodnim organizacijama i diplomatiji, a učinio je i pionirske korake u brojnim oblastima organizacije rada sportskih klubova i sportskih asocijacija u BiH, gdje se posebno ističe njegov angažman u Sindikatu profesionalnih fudbalera BiH.

Mandat mu počinje teći od 1. oktobra ove godine, saopštio je FK Sarajevo.

Skupština FK Sarajevo donijela je i odluku o izboru Adnana Hadžimuratovića, dječijeg hirurga i dugogodišnjeg sportskog radnika, za novog predsjednika Skupštine.

Ovom odlukom dodatno se želi osnažiti rad Skupštine FK Sarajevo, te osigurati veća prepoznatljivost ovog važnog klupskog tijela, kako među navijačima, tako i u široj javnosti.

"Sigurni smo da će dr. Hadžimuratović u budućnosti biti dodatna snaga koja će osigurati brojne iskorake u funkcioniranju Skupštine, ali i samog kluba.

FK Sarajevo, na prijedlog Ismira Mirvića, predsjednika Upravnog odbora, također je formirao i Savjetodavni odbor FK Sarajevo na čelu s Mehmedom Janjošem, o čemu je Skupština upoznata, te je dala punu podršku aktivnostima ovog tijela.

Svi članovi Savjetodavnog odbora FK Sarajevo imat će specifična i odgovorna zaduženja, a njihova obaveza bit će davanje preporuka i smjernica Upravnom odboru i Upravi FK Sarajevo u brojnim oblastima funkcionisanja kluba.

Formiranjem i imenovanjem Savjetodavnog odbora nastoji se institucionalizirati učešće istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti, kojima je zajednička crta velika ljubav prema klubu, da se dodatno angažiraju i daju svoj doprinos razvoju i nastavku građenja FK Sarajevo kao modernog evropskog kluba.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić je izjavio da FK Sarajevo, na ovaj način nastavlja graditi snažnu strukturu Kluba, s ciljem daljnjeg razvoja i napretka FK Sarajevo u svim segmentima poslovanja", dodaju iz kluba.

- Odlučno kao što sam i najavio prije nekoliko mjeseci nastavljamo s ojačavanjem svih segmenata kluba, te nastojimo osigurati kompetentne i najbolje ljude na svim pozicijama. Nastavljamo graditi moćno i jako Sarajevo koje će biti izvor radosti za sve koji ga vole.

Očekujem maksimalnu radnu etiku, energiju, odgovornost, entuzijazam i potpunu posvećenost klubu od svih nas. Siguran, a i sretan sam da angažmanom novih vrhunskih ljudi i svih drugih koji će tek postati dio naše porodice unosimo snažnu energiju i strast.

Želja mi je da uspostavimo još čvršće odnose sa svojim članovima i navijačima, ali i širom društvenom zajednicom, jer Sarajevo je bilo i uvijek će biti klub svih koji ga vole i koji žive za njegove pobjede i uspjeh.

Idemo zajedno ka uzbudljivim vremenima koja dolaze za naše Sarajevo - rekao je Mirvić.

Skupština FK Sarajevo također je razmatrala i usvojila izvještaje o poslovanju FK Sarajevo, te je konstatovano kako je funkcionisanje Kluba stabilno i da je napravljen iskorak u svim oblastima.

Skupština je fudbalerima i stručnom štabu zaželjela sreću u sutrašnjem derbiju, te im čestitala na rezultatima ostvarenim u dosadašnjem dijelu sezone.

#FKSarajevo #fudbal #Koševo #SPORT