Članak

7. KOLO PLBIH

Zrinjski slavio na Grbavici, Plavi pali bez 'ispaljenog metka'

Ekipa Zrinjskog iz Mostara savladala je večeras Željezničar na Grbavici rezultatom 2:0 u utakmici 7. kola Premijer lige BiH.

(Patria) - Ekipa Zrinjskog iz Mostara savladala je večeras Željezničar na Grbavici rezultatom 2:0 u utakmici 7. kola Premijer lige BiH.

Navijači Željezničara ispunili su stadion za 103. rođendan, ali su na kraju pjevali gosti koji su upisali važna tri boda, piše Faktor.ba.

Na startu bez uzbuđenja, tek žuti karton za Savića (Zrinjski), ali i za Radovca (Željezničar), koji će tako zbog suspenzije propustiti vječiti sarajevski derbi u srijedu.

U 15. minuti Hiroš šutira, Marić je siguran. Zrinjski je do kraja prvog dijela imao dvije šanse, oba puta je zaprijetio Ćuže, ali nije se zatresla mreža golmana Muftića.

Zrinjski bolje otvara drugi dio. Zaprijetili su Ćuže i Mulahusejnović, te se može reći da je sreća u tim momentima itekako pogledala Plave sa Grbavice koji su se potpuno 'ohladili' nakon drugog prekida zbog dimne zavjese sa južne tribine.



Isplatilo se to Zrinjskom u 67. minuti kada je Topić izbacio Mulahusejnovića, a ovaj sigurno pogodio. U 83. minuti Radovac pogađa stativu, te je Zrinjski imao dosta sreće.

Plavi su tražili penal u nastavku te akcije, pregledano je to u VAR sobi, ali nije Njegomirović pokazao na bijelu tačku.

Sve je bilo riješeno u 91. minuti kada je Ćavar sjajno matirao Muftića i bilo je jasno da će Zrinjski upisati tri važna boda.

Tablice omogućuje Sofascore

Zrinjski u narednom kolu dočekuje Široki Brijeg, dok Željezničar gostuje na Koševu kod vječitog rivala Sarajeva.

#aktuelno #FKŽeljezničar #fudbal #Grbavica #PremijerLigaBosneIHercegovine #Zrinjski