Članak

IZVJEŠTAJ BIHAMK-a

U večernjim satima očekuje se pojačan saobraćaj s juga ka unutrašnjosti BiH

Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

(Patria) - Pojačan je promet vozila prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima, a u večernjim satima očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja, naročito na pravcima koji s juga vode ka unutrašnjosti zemlje, saopštio je BiHAMK.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Brod, Šepak, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi i Bosanska Dubica a na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Doljani duga su zadržavanja u oba smjera.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz BiHAMK-a napominju da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na web stranici bihamk.ba.

Na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak, 26.08. od 8 sati do utorka 27.8.2024. godine do 8 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

#BIHAMK #GraničniPrijelazi #Saobracaj #BiH