Članak

SVE ĆE DOĆI NA NAPLATU

Novo pismo istinskih članova SDP-a Nikšiću i Šteti: Kasno je sada za ispravke u Novom Gradu, fakturu ćete dobiti 6. oktobra

(Patria) - Novinska agencija Patria dobila je novo otvoreno pismo koje potpisuju istinski članovi Socijaldemokratske partije BiH. U ovom pismu bave se Općinskom organizacijom SDP Novi Grad Sarajevo, te podsjećaju na nestatutarno ponašanje vrha SDP-a u slučaju 27 članova ove organizacije.

Pismo članova SDP-a prenosimo u cijelosti.

„Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati.“

Poznata rečenica našeg nobelovca Ive Andrića koja tako lijepo opisuje trenutno stanje u Opštinskoj organizaciji SDP-a Novi Grad Sarajevo. Gledaš sav taj predizborni materijal kojim potencijalne glasače Novog Grada ovih dana obasipa ova Opštinska organizacija i ne znaš bi li se smijao ili bi plakao.

Od nosioca liste Abela Baltića koji se onako šeretski smiješi sa džambo plakata i kao da javnosti poručuje „zaboravili ste vi šta sam ja radio kao direktor Doma zdravlja“, ili slogana ovih lokalnih izbora koje je izabrao SDP „Nastavljamo odgovorno“, pa do popalog Trojkinog predizbornog skupa na Dobrinji.

Pa onda video materijal na kojem hrabro korača dokazani socijalista Abel Baltić dok u pozadini se čuju zvuci pjesme italijanskih partizana iz Drugog svjetskog rata Bella ciao. Gledaš, čitaš, slušaš i da ne povjeruješ svojim očima, a ni ušima.

Ko biva, nametnuti v.d. predsjednik Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo sada će još čvršće i odlučnije ući u borbu sa siromaštvom, nepotizmom, socijalnom neravnopravnošću i na svakom koraku (i ćošku) ove najmnogoljudnije opštine u Bosni i Hercegovini će nastaviti još odgovornije da širi ideju socijaldemokratije. Zna on dobro kako se to radi. A i umije, jer je to već i praktično dokazao dok je bio direktor JUDZ Kantona Sarajevo i zato će nastaviti još odgovornije.

Kakvi su to aktivisti koji pozovu sva tri predsjednika stranaka Trojke na centralni skup, gdje je promovisan zajednički kandidat za načelnika Opštine Novi Grad Mirza Selimbegović, uz prisustvo svega par desetina prolaznika, ako izuzmemo kandidate sa liste za Opštinsko vijeće, a i oni nisu svi došli da posjete ovaj uvaženi skup? Sramota i ponižavanje tih predsjednika partija od strane neodgovornih rukovodstava opštinskih organizacija. Sramota i ponižavanje zajedničkog kandidata za načelnika, koji je imao hrabrosti izaći na crtu aktuelnom načelniku. Žalosno za gledati.


Posmatrajući sa aspekta Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo to i ne čudi, s obzirom da ovu nekada potentnu Opštinsku organizaciju SDP-a potresaju posljednjih godinu dana afere netransparetnog kadroviranja pojedinaca od strane bračnog para Hadžić, nestatutarne smjene čitavog Opštinskog odbora SDP Novi Grad Sarajevo ili afere nestatutarnog isključenja šest članova ove organizacije iz članstva SDP-a kako bi se mogao napraviti prostor za virtuoza Abela Baltića da bude nosilac liste i tako osigura sebi zagarantovan ulazak u Opštinsko vijeće.

Klan okupljen oko Damira i Alme Hadžić ne podržava zajedničkog kandidata Trojke za načelnika (to je javna tajna), nego laže i spletkari na sebi svojstven način, kako bi Mirza imao što lošiji izborni rezultat! Na isti način podrivaju i časne kandidate na listi SDP-a za Opštinsko vijeće, praveći grupice koje rade na principu „sa svima i protiv svih“, a sve u cilju da se osigura prolazak dream tima „trojca Baltić, Bojčić, Selimović“ u vijeće. Ovakvim
načinom rada već je stvoreno veliko nepovjerenje između kandidata na listi.

Valjda je nakon ovoga predsjedniku Nikšiću jasno, a trebao bi i Adnan Šteta da je u međuvremenu progledao, da su ih Damir Hadžić i Abel Baltić vukli čitavo ovo vrijeme za nos, i da ne „drže pod kontrolom“, kako su im tvrdili, ovu organizaciju SDP-a. Trebalo je još prije godinu dana, kada su časni članovi Opštinskog odbora SDP Novi Grad Sarajevo ukazivali na prljave i nečasne radnje ovog dvojca, da Nikšić odreaguje i pozabavi se problemom unutar ove organizacije. Ali nije! On i grupa bliskih njegovih saradnika podržali su upravo ovaj dvojac. Sada je predsjedniče Nikšiću i predsjedniče KO Šteta kasno za bilo kakve ispravke i prava faktura će biti isporučena 6. oktobra kada se bude glasalo. Zato, kušajte ono šta ste zakuhali.

#AbelBaltić #AdnanŠteta #NerminNikšić #NoviGrad #SDP #BiH