Članak

ODRŽAN SASTANAK

Uskoro direktna aviolinija Mostar - Istanbul

Grad Mostar najavio je otvaranje nove aviolinije, i to sa Istanbulom. Ovo je danas najavljeno na sastanku predstavnika grada Mostara, kantona, turske vlade kao i predstavnika aviokompanije Pegasus.

(Patria) - Grad Mostar najavio je otvaranje nove aviolinije, i to sa Istanbulom. Ovo je danas najavljeno na sastanku predstavnika grada Mostara, kantona, turske vlade kao i predstavnika aviokompanije Pegasus.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zajedno s predsjednicom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marijom Buhač, ministrom finansija HNK Adilom Šutom, direktorom Zračne luke Mostar Marko Đuzelom i izvršnim direktorom Ibricom Berberovićem sastao se u Gradskoj vijećnici s pomoćnikom ministra za promet i infrastrukturu Republike Turske Enverom Iskurtom te predstavnicima Pegasusa.

Istaknut je veliki potencijal koji Mostar i Hercegovina imaju za razvoj turizma i ostalih grana privrede, te najavljena mogućnost uspostavljanja direktne aviolinije između Mostara i Istanbula, saopšteno je iz Grada Mostara.

Kordić je naglasio da je izuzetno važno da se Mostar zračnom linijom poveže s Istanbulom i da će Grad biti partner u uspostavljanju ove zračne linije.

Predsjednica Vlade HNK Marija Buhač navela je turizam kao stratešku granu razvoja kantona i naglasila kako će Vlada podržavati Zračnu luku, njene infrastrukturne projekte, te uvođenje novih aviolinija.

Za uvođenje zračne linije između Mostara i Istanbula zainteresovani su i u Ministarstvu prometa i infrastrukture Republike Turske.

- Želimo iskoristiti priliku i zajednički raditi na ovom projektu - poručio je između ostalog pomoćnik ministra za promet i infrastrukturu Enver Iskurt.

#Aerodrom #Mostar #Istanbul #MarioKordić #Biznis #ekonomija #Pegasus