Članak

ADVOKATICA POTVRDILA

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić vratila se u BiH, prisustvovat će sutrašnjem ročištu pred Kantonalnim sudom

Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić vratila se u BiH i prisustvovat će sutrašnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

(Patria) - Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić vratila se u BiH i prisustvovat će sutrašnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, potvrdila je za Faktor njena advokatica Belma Balijagić Džuho.

Ročište o izjašnjenju o krivici, na kojem se Fazlagić nije pojavila zbog bolesti, održano je prije 11 dana.

- Fazlagić se na prošlom ročištu nije opravdano pojavila, jer je imala Covid-19. To je riješeno, njen izostanak bio je opravdan. Ona će sutra sigurno doći na ročište, zato i jeste u državi - dodala je Balijagić Džuho.

Potjernica za Fazlagić raspisana je u novembru 2016., a optužnica protiv nje podignuta 2018., nakon što je ispitana u Rijeci.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je tereti da je od 2009. do 2016. bila članica organizovane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.

"U fingiranim sudskim postupcima, koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine s umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama.

Počinjenjem spomenutih krivičnih djela kao organizovana grupa stekli su protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka", saopštilo je tada Tužilaštvo KS.

S obzirom na to da je bila nedostupna bh. pravosuđu, protiv Fazlagić je razdvojen predmet u odnosu na druge iz slučaja "Pravda" - odnosno Alije Delimustafića i drugih.

#LejlaFazlagić #OpćinskiSudSarajevo #Pravosuđe #sutkinja #bih