Članak

U VEČERNJIM SATIMA

Počinje protivepidemijska dezinsekcija u Centru i Starom Gradu zbog najezde žohara

(Patria) - S obzirom na to da je na području općina Centar i Stari Grad - u užem gradskom jezgru primjećena pojava žohara, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da će se na osnovu rezultata izviđanja terena stručnog tima JU Zavod za javno zdravstvo KS na području od Vijećnice do Koševskog potoka, zbog vremenskih prilika koje nas očekuju u narednim danima, operativne aktivnosti dezinsekcije (I faza) provesti u noćima 19.06/20.06., 20.06/21.06. i 21.06/22.06.2024. godine na mjestima gdje je najezda žoharima prisutna.

Dezinsekciju će provoditi stručni timovi JU Zavod za javno zdravstvo KS u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, kada je frekvencija kretanja stanovništva i turista minimalna.

Izvršit će se detaljna dezinsekcija propisnim sredstvima navedenih javnih prostora, s tim da će se obratiti posebna pažnja na "kritične tačke", odnosno mjesta na kojima je primjećeno veće prisustvo žohara.

Šest dana nakon prve faze, izvršit će se provjera i kontrola lokacija s potencijalnim korektivnim mjerama. Nakon tri sedmice provest će se i faza II, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

#BiH #dezinsekcija #žohari #StariGrad #Centar