Članak

ČUVARI BOSNE I PATRIA U AKCIJI

'Azra Zornić je moj heroj': Ne dozvolimo uvođenje verbalnog delikta, priključite se borbi za slobodu mišljenja i govora!

(Patria) - Uvođenje verbalnog delikta probosanskim i patriotskim snagama je počelo. Na udaru su političari, intelektualci, aktivisti… Jer, u Bosni i Hercegovini danas policijsko - pravosudni sistem kontrolišu snage koje žele ugušiti svaki vid pobune i borbe da ovo jednog dana bude suverena država čiji će sistem biti usklađen s evropskim i demokratskim vrijednostima.

“Smijat ćete se, pozvali su me na saslušanje zbog tvita ‘Azra Zornić je moj heroj’”, kazao je jedan od progonjenih Reuf Bajrović. Ta rečenica mora biti alarm i budilnik svim snagama i kapacitetima da krenu u odbranu Bosne i Hercegovine.

Zbog toga su Udruženje Čuvari Bosne i Novinska agencija Patria pokrenuli akciju “Azra Zornić je moj heroj”, kako bismo mračnim antidržavnim i antidemokratskim silama pokazali da nas nije strah i da nemamo dilemu na putu očuvanja Bosne i Hercegovine i njene izgradnje kao demokratskog društva i sistema.

Cilj nam je da jasno pokažemo svim neprijateljima Bosne i Hercegovine i onima koji mirno posmatraju njihove nasrtaje da nas nije strah i da nećemo posustati ma koliko oni kroz institucije sistema naše države provodili represiju.

Ova priča neće biti okončana današnjim objavama poruka prvih učesnika akcije #azrazornićjemojheroj

Pozivamo patriote, intelektualce, političare, umjetnike, novinare, sportiste i sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u ovoj akciji.

Svoje poruke u trajanju od maksimalno jedne minute možete snimiti i poslati na email [email protected] koje će Agencija Patria objaviti na svojim akauntima na platformama YouTube, Facebook, Twitter i Instagram.

Posljednji je trenutak da zbijemo redove i pokažemo svima da se ne plašimo slobodno govoriti u borbi za Bosnu i Hercegovinu!

#AdmirLisica #AminaČorboZećo #AmraVrabac #AzraZornić #Bosna #ČuvariBosne #EnverIšerić #FarukKapidžić #Hercegovina #Intelektualci #JahjaMuhasilović #JasminMujanović #MuratTahirović #NovinskaAgencijaPatria #Patriote #Politčari #RasimBelko #ReufBajrović #SifetKukuruz #Umjetnici #BiH #izdvojeno