Članak

ODIGRANO POSLJEDNJE KOLO

Sve selekcije u Grupi E osvojile po četiri boda, ali od Eura se oprašta Ukrajina

Odigrano je i treće, posljednje kolo Grupe E Evropskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Njemačkoj. Oba susreta završena su remijima.

(Patria) - Odigrano je i treće, posljednje kolo Grupe E Evropskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Njemačkoj. Oba susreta završena su remijima.

Sve reprezentacije osvojile su po četiri boda, i konačan poredak glasi ovako: 1. Rumunija, 2. Belgija, 3. Slovačka, 4. Ukrajina.



Dakle, tri prvoplasirane idu u osminu finala, dok se od Eura 2024 opraštaju Ukrajinci, koji su na posljednjem mjestu završili zbog najlošije gol-razlike.

Belgija i Ukrajina u terminu od 18 sati odigrale su utakmicu bez golova na "Stuttgart Areni" u Stuttgartu, dok su Rumuni i Slovaci remizirali 1:1 na stadionu "Frankfurt Arena" u Frankfurtu.

Slovaci su do vodstva došli u 24. minuti golom Ondreja Dude, a Rumuni izjednačili s bijele tačke 13 minuta kasnije preko Razvana Marina.

Od tri selekcije koje su izborile osminu finala, svog protivnika za sada jedino znaju Belgijanci - a to će im biti komšije Francuzi.

#Belgija #Euro #EURO2024 #Evropskoprvenstvo #fudbal #Rumunija #Slovačka #Ukrajina #sport