Članak

NAPRIJED!

Nezakonito prisustvo stranih policijskih snaga na teritoriji BiH je, ne samo neprijateljski čin, nego i uvreda države!

(Patria) - Samo potpisivanje memoranduma između entitetske policije i policije susjedne Srbije, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, direktno je kršenje Ustava i preuzimanje državnih nadležnosti, ali je prisustvo srbijanskog helikoptera bez saglasnosti mjerodavnih institucija BiH, krajnji čin nepoštivanja državnih institucija, saopćeno je iz stranke Naprijed!

"Domaće zvaničnike koji su uključeni u ovaj međunarodni skandal moraju procesuirati pravosudni organi, a srbijanskim vlastima se mora dati doznanja da postoji nepovredivost BH granica i njenog Ustava, te da ovakav čin predstavlja grubo kršenje međususjedskih odnosa.

Ne treba zaboraviti da je na sličan način, preko Banja Luke, u vrijeme pandemije korona virusa, na teritoriju BiH ušla ruska vojna formacija i bez potpunog znanja i saglasnosti relevantnih institucija vršljala po BiH, tobože, vršeći dezinfekciju bolnica. Ovaj skandal je dokaz da, nažalost, institucije države ne funkcionišu u potpunosti, te da aktuelna vlast ne može ponuditi efikasnu zaštitu interesa svih građana BiH.

Samo nove, potpuno nove političke snage, zasnovane na konceptu državnosti i poštenja, mogu pronaći i ponuditi modus da se zaštiti i država i interesi svih građana na svakom pedlju države", stoji u saopćenju Naprijed!.

#Drzavnosti #Granica #Institucija #Naprijed #Politickesnage #Skandal #Srbija #Ustava #Vlasti #BiH