Članak

AKCIJA

SIPA pretresla lokaciju u Bijeljini: Hapšenje zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija

(Patria) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske, postupili su po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini za pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba i privremeno oduzimanje predmeta i naredbi Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina za izvršenje naredbe suda u predmetu kodnog naziva „Kanas“.

Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Bijeljine i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, propisanog članom 361. stav (1) Krivičnog zakona Republike Srpske.

Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpušteno u dogovoru sa postupajućim tužiocem.

U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC.

#DržavnaAgencija #Istrage #Ministarstvo #OsnovniSud #Patria #Policijski #RepublikaSrpska #Službenici #UnutrašnjiPoslovi #Zaštita #CrnaHronika