Članak

Izetbegović i Kukić na sastanku, SDA očekuje da DF promijeni mišljenje

Potpredsjednik SDA Safet Softić za FACE TV u nedjelju je kazao da bi u narednih desetak dana potencijalni partneri trebali donijeti odluku.

SARAJEVO, (Patria) - U Centrali Stranke demokratske akcije danas će biti održan sastanak sa Pokretom demokratske akcije čiji je predsjednik Mirsad Kukić, nekadašnji potpredsjednik SDA. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sa delegacijom je prošle sedmice održao odvojene sastanke sa predsjednicima SBB-a Fahrudinom Radončićem i A-SDA Nerminom Ogreševićem o mogućem ulasku u vlast odnosno koaliranju sa SDA. 

Potpredsjednik SDA Safet Softić za FACE TV u nedjelju je kazao da bi u narednih desetak dana potencijalni partneri trebali donijeti odluku. On je istakao da bi se vlast trebala formirati do kraja marta, te da nije ostalo puno vremena za razmišljanje. Softić je istakao da je SDA htjela u koaliciju sa BH blokom zbog broja ruku koje bi bile dominantne na nivou FBiH i države. S obzirom da je BH blok odbio ulazak u koaliciju, Softić je kazao da postoji mogućnost da DF ipak promijeni mišljenje.   

Na konstataciju da unutar SDA postoje oprečna mišljenja o mogućoj koaliciji sa SBB-om, Softić je kazao da bi svi mogli "svašta pisati na Facebooku-u", ali da je važnije što je predsjednik Izetbegović prešao preko svega kako bi se formirala vlast. 

#BiH