Članak

Opća bolnica ispoštovala naredbu: Od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente

U ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta

(Patria) - U Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' uz brigu o Covid pacijentima, odvija se i ostali redovni proces rada.Tokom jučerašnjeg dana do jutros u bolnicu su primljena 42 pacijenta a urađeno je
35 operativnih zahvata. 

Istovremeno, polovina sjevernog dijela objekta Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' od jučer je prilagođeno za smještaj lakše i srednje teških Covid pacijenta. Od ukupnog broja bolničkih postelja za oboljele od koronavirusa na Odjeljenju za neurologiju Opće bolnice osposobljeno je 37 kreveta, na Odjeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 30, dok su kapaciteti od 30 kreveta na
novoformiranom Infektivnom odjelu već popunjeni. 

U ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata.

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije.

Podsjetimo, provedeni zdravstveni nadzor inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršen je jučer po Zaključku Vlade Kantona Sarajevo, a u vezi sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25.10.2020.godine, pri čemu je utvrđeno da je Opća bolnica ispoštovala traženu Naredbu.

#BiH