Članak

Tužilaštvo BiH nezadovoljno odlukom Suda BiH u slučaju 'Respiratori'

Tužiteljstvo je objavilo kompletno rješenje Suda BiH u kojem jasno stoji da se djelimično uvažava žalba Tužiteljstva BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Zbog velikog broja medijskih upita i iskazanog interesa javnosti u vezi žalbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na rješenje Suda Bosne i Hercegovine kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva za određivanje mjere pritvora u predmetu koji se odnosi na nabavku respiratora, nakon zaprimanja drugostepenog  rješenja Suda o žalbi Tužiteljstva, a kojim su precizirane izrečene mjere zabrane prema osumnjičenim osobama, Tužiteljstvo može priopćiti javnosti da bez obzira na nastalu situaciju nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

"Radi transparentnosti postupka i pravodobnog izvještavanja javnosti, informiramo javnost da je Tužiteljstvo predsjedniku Suda BiH, uputilo pismo u kojem ga je izvjestilo da Tužiteljstvo nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama, niti da vrši kontrolu nadzora i provodivosti mjera, što je u nadležnosti Suda i policijskih organa.

Tužiteljstvo je objavilo kompletno rješenje Suda BiH u kojem jasno stoji da se djelimično uvažava žalba Tužiteljstva BiH.

 

#BiH