Članak

Puhalo: 'Radioaktivni otpad na Trgovskoj gori pobjeda Dodika?'

Trgovska gora nalazi se u Sisačko-moslavačkoj županiji u Hrvatskoj, uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom, svega sedam kilometara vazdušne linije od Novog Grada.

BANJA LUKA, (Patria) – Banjalučki publicist i komentator političkih donosa u Bosni i Hercegovini napisao je sarkastično na Twitteru da je odluka hrvatkih vasti da radioaktivni otpad odlažu na Trgovskoj gori na granici sa BiH velika pobjeda Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.

„Hrvatska je donijela odluku da ide u gradnju odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, velika je ovo pobjeda Dodika i SNSD-a“, napisao je Puhalo.

Takva reakcija Puhala uslijedila je nakon što je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik gradnju mosta Pelješac u Hrvatskoj proglasio nacionalnim interesom Republke Srpske, entiteta u BiH, nakon što su druga dva člana Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović zatražili od Hrvatske da ne grade most prije nego se ratificira granica između BiH i Hrvatske u Malostonom zaljevu.

Dodik je kritkikovan da je zloupotrijebio instituciju vitalnog interesa RS na račun Bosne i Hercegovine, zbog ličnih odnosa sa HDZ-om. 

Trgovska gora nalazi se u Sisačko-moslavačkoj županiji u Hrvatskoj, uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom, svega sedam kilometara vazdušne linije od Novog Grada u bh. entitetu Republika Srpska. 
 

#BiH