Članak

Kongres Naše stranke: Marjanović dobio veći broj nominacija od Kojovića

Damir Marjanović je pristupio Našoj stranci u decembru 2017. godine sa još nekoliko članova.

SARAJEVO, (Patria) - Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke bit će održan 18. maja na kojem će oko 150 delegata birati predsjednika Naše stranke, potpredsjednike, članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. 

U toku su nominacije kandidata lokalnih i regionalnih odbora, a za sada veći broj ima Damir Marjanović u odnosu na aktuelnog predsjednika Predraga Kojovića. Iako se ranije pojavila informacija da bi Kojović koji je i državni zastupnik mogao javno odustati od utrke za sada se to još uvijek nije dogodilo. Kojović je izabran za predsjednika Naše stranke 16. maja 2015. godine.

Damir Marjanović je pristupio Našoj stranci u decembru 2017. godine sa još nekoliko članova i bio je nosilac liste te stranke za Skupštinu KS na Općim izborima. Osvojio je 13.134 glasa. Marjanović ne uživa podršku većinskog članstva Naše stranke jer je više sklon ideji socijaldemokratije nego liberalizmu što zagovara Naša stranka. Pitanje je koliku podršku može očekivati Marjanović od 150 delegata.  

#BiH