Članak

Pregovori o izbornom zakonu: Izetbegović napustio sastanak zbog obaveza prema gostima SBF-a

Iako je ostalo još malo vremena za izmjene izbornog zakona BiH s obzirom da se Opći izbori raspisuju u drugoj sedmici maja, ukoliko se postigne danas dogovor do početka maja izmjene mogu biti usvojene

SARAJEVO, (Patria) - U rezidenciji američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack u 16:30 počeo je sastanak političkih lidera i predstavnika najjačih parlamentarnih stranaka. Na sastanak su došli predsjednici SDA i HDZ BiH Bakir Izetbegović sa delegacijom i Dragan Čović, lider DF-a Željko Komšić sa generalnim sekretarom Zlatkom Miletićem, predstavnici SDP BiH Zukan Helez i Irfan Čengić i predstavnik SBB-a Anel Kljako. Na sastanak nije došao Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.

Oko 18:30 sastanak je napustio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH zbog protokolarnih obaveza prema gostima Sarajevo Business Foruma.

Iako je ostalo još malo vremena za izmjene izbornog zakona s obzirom da se Opći izbori raspisuju u drugoj sedmici maja, ukoliko se postigne danas dogovor do početka maja izmjene mogu biti usvojene. 

Danas će strankama biti ponuđeno rješenje u vezi sa izborom delegata u Dom naroda Federacije BiH.

Sastanku prisustvuje i šef Delegacije EU Lars Gunnar Wigemark.

#BiH