Članak

Crnadak primio Cormack i Wasera: Unaprijediti saradnju BiH i NATO-a

Razgovarano je o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na aktivnosti ka približavanju europskim integracijama, unapređenju saradnje sa NATO-om i predstojećem Samitu NATO-a u Varšavi 8

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u posjetu ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack i šefa političkog odjela Misije Sjedinjenih Američkih Država pri NATO-u u Briselu Tamira Wasera, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Razgovarano je o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na aktivnosti ka približavanju europskim integracijama, unapređenju saradnje sa NATO-om i predstojećem Samitu NATO-a u Varšavi 8. i 9. jula 2016. godine.

Ministar Crnadak je informirao goste da Bosna i Hercegovina nastavlja sa provedbom usvojene reformske agende i da jedan dio tih aktivnosti vodi i dostizanju standarda Alijanse.

Iskazano je očekivanje da će Bosna i Hercegovina nastaviti aktivno raditi na ispunjavanju uvjeta iz Talina, prije svega na knjiženju nepokretne perspektivne vojne imovine. Pozitivnim je ocijenjeno učešće BiH u NATO vođenoj misiji Resolute Support u Afganistanu i iskazano očekivanje da će se saradnja BiH i NATO-a kroz postojeće programe nastaviti. (av)

#BiH