Članak

ODANI KADAR HDZ-a

Vijeće ministara BiH na narednoj sjednici donosi odluku o bjeguncu Zoranu Galiću

Vijeće ministara BiH donijelo je na današnjoj sjednici zaključak kojim se Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo pravde BiH i Ured za zakonodavstvo zadužuju da do naredne sjednice Vijeća ministara pripreme akt u odnosu na status Zorana Galića.

(Patria) - Vijeće ministara BiH donijelo je na današnjoj sjednici zaključak kojim se Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo pravde BiH i Ured za zakonodavstvo zadužuju da do naredne sjednice Vijeća ministara pripreme akt u odnosu na status Zorana Galića.

Galić se nalazi u bijegu od 8. jula, a svoje odsustvo nije opravdao. Prvo je tražio bolovanje koje nije uspio izdejstvovati, a zatim i godišnji odmor koji mu direktor SIPA-e Darko Ćulum nije odobrio.

Njegova šiht lista od 8. jula se ne popunjava niti mu se isplaćuje plaća. Putem advokatskog tima podnio je zahtjev za prijevremeno razrješenje zbog ispunjavanja uslova za penziju.

No, ministri iz reda Bošnjaka ne žele podržati takvo rješenje već traže da bude razriješen dužnosti bez ikakvih beneficija.

Za Galićem je raspisana crvena Interpolova potjernica, a sumnjiči se za zloupotrebu položaja dok je bio direktor Granične policije BiH.

Galić je godinama već odani kadar HDZ-a, a na čelu Granične policije BiH proveo je dva mandata, dok je od februara 2023. zamjenik direktora SIPA-e.

#politika #sjednica #Vijećeministara #ZoranGalić #BiH