Članak

OBRAĆANJE PRED OHR-om

Kovačević: Schmidt pokušava zaštititi sistem nastao na genocidu i UZP-u

Apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Slaven Kovačević obratio se danas na javnoj press konferenciji ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Foto: Hayat.ba

(Patria) - Apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Slaven Kovačević obratio se danas na javnoj press konferenciji ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Na početku je poručio kako se ovdje ne radi samo o njegovoj borbi za Bosnu i Hercegovinu, piše Hayat.ba.

- Ja sam vaš eksponent koji se bori za modernu i demokratsku BiH. Nek pucaju koliko god hoće, nije me strah. Niko me ne može uplašiti.

Sa svojom apelacijom nikome zlo ne mislim. Postoje dvije vizije BiH - jedna građanska u kojoj smo svi jednaki, a postoji i njihova vizija BiH, čiji je jedan od eksponenata visoki predstavnik Schmidt, zajedno s politikama, udruženim snagama u kojoj nema mjesta za sve.

Ovo je prvi i jedini visoki predstavnik koji je imao više protesta ispred OHR-a. Ljudi su protestvovali protiv loših politika. Pokazao je izuzetnu pristrasnost.

Pokušava zaštititi sistem nastao na genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu. On je toliko srozao ugled internacionalne zajednice da ga ona neće moći ni povratiti - ističe Kovačević.

Potom se javno obratio Schmidtu pitanjem: "Je li te stid da sjediš 500 metara od mjesta gdje leži 500 ubijenih Sarajlija od ideologije kojoj se ti priklanjaš? Misliš li da je to ispravno?"

- Ja ću u ovoj priči ići do kraja, neću odustati radi svih vas. Ljudi, pobijedit ćemo - poručio je u svom obraćanju Kovačević.

#aktuelno #ChristianSchmidt #OHR #SlavenKovačević #visokipredstavnik