Članak

JAHJA MUHASILOVIĆ

Poruka za Schmidta ispred OHR-a: BiH će nadživjeti visokog predstavnika i štetne politike iz Evrope i međunarodne zajednice

Ovaj skup patriota odlučio je da danas pošalje poruku da jedan bavarski ljubitelj nacističkih pilota neće srušiti Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Patria

(Patria) - Ovaj skup patriota odlučio je danas da pošalje poruku da jedan bavarski ljubitelj nacističkih pilota neće srušiti Bosnu i Hercegovinu, poručio je u svom obraćanju pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu profesor međunarodnih odnosa Jahja Muhasilović.

Muhasilović je istakao da visoki predstavnik Christian Schmidt ide po evropskim sudovima i govori da smo mi fundamentalisti. Međutim, zaboravlja da je upravo on taj koji je došao iz kršćanskih fundamentalističkih poriva da ruši Bosnu i Hercegovinu.

- Mnogi prije njega su to pokušavali, međutim Bosna i Hercegovina je sve nadživjela, nadživjet će i Christiana Schmidta - poručio je Muhasilović.

Dodao je da Schmidt provodi politiku HDZ-a BiH, istog onog HDZ-a, udruženog zločinačkog poduhvata koji je rušio Bosnu i Hercegovinu.

- Nema nikakve razlike između politike koju provodi Schmidt i politike koju je provodio Boban tokom rata. Poručujemo Christianu Schmidtu - Bosna i Hercegovina će nadživjeti visokog predstavnika i štetne politike koje dolaze iz Evrope i iz međunarodne zajednice - zaključio je u svom obraćanju Muhasilović.

#aktuelno #ChristianSchmidt #intelektualci #JahjaMuhasilović #OHR #politika #visokipredstavnik