Članak

ODRŽAN SASTANAK

CIK BiH u subotu donosi odluku o izborima u poplavljenim područjima

Naglašavamo da Centralna izborna komisija BiH nastavlja pratiti dalji razvoj situacije te će u slučaju potrebe pravovremeno reagovati donošenjem odgovarajućih zaključaka u cilju organizacije izbora.

(Patria) - Sve izborne komisije osnovnih izbornih jedinica nastavljaju s dostavom izbornog materijala biračkim odborima u toku sutrašnjeg dana, u skladu s unaprijed utvrđenim planovima, osim izbornih komisija u FBiH, i to: Jablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Breza, Visoko, Prozor-Rama, Bihać i Mostar.

Zaključak je ovo koji je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela večeras nakon sastanaka s relevantnim institucijama i odgovora dostavljenih od nadležnih uprava civilnih zaštita.

U vezi s organizacijom izbora u ovim izbornim jedinicama ili pojedinim biračkim mjestima u ovim izbornim jedinicama, CIK BiH će se odrediti na sjednici koja će biti nastavljena sutra u toku dana nakon pribavljanja dodatnih informacija sa terena.

"Također, naglašavamo da Centralna izborna komisija BiH nastavlja pratiti dalji razvoj situacije te će u slučaju potrebe pravovremeno reagovati donošenjem odgovarajućih zaključaka u cilju organizacije izbora", saopšteno je večeras iz CIK-a BiH.

#aktuelno #CentralnaIzbornaKomisija #CIK #LokalniIzbori #Odluka