Članak

KRIZNI ŠTAB

Cazin izdvaja 50.000 KM za poplavljena područja

U kabinetu gradonačelnika Cazina održana je hitna sjednica kriznog štaba formiranog radi situacije koja je zadesila jedan dio BiH usljed katastrofalnih poplava.

(Patria) - U kabinetu gradonačelnika Cazina održana je hitna sjednica kriznog štaba formiranog radi situacije koja je zadesila jedan dio BiH usljed katastrofalnih poplava.

Kako je usaglašeno, Grad Cazin izdvojit će hitno 50.000 konvertibilnih maraka kao prvi interventni paket pomoći za stradala područja.

- Organizovano i brzo smo reagovali i 2012., kada su poplave zadesile područje Goražda, a isto to smo učinili i 2014., prilikom ove prirodne katastrofe na području Maglaja, Zavidovića, Odžaka i Doboja.

Tada smo pružili zaista značajnu pomoć stanovništu i to ćemo svakako učiniti i ovaj put.

Naša pomoć i svi oblici podrške dakle, nisu upitni jer Cazin je područje izrazito humanih i aktivnih ljudi, a ono na što nažalost ne možemo uticati su ljudske žrtve s čijim porodicama i lokalnim zajednicama danas dijelimo ovu zaista veliku tugu - poručio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Prema institucionalnom nalogu Federalnog štaba Civilne zaštite, vezanom za angažman ljudskih resursa i mehanizacije, sve institucije Grada Cazina (Civilna zaštita, Vatrogasna jedinica, GSS, javna preduzeća) spremne su i čekaju poziv za upućivanje na stradala područja.

Grad Cazin organizirao je i punkt za prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu na koji građani sutra od 9 sati mogu dostaviti svoju pomoć.

A kako se ističe, najpotrebniji su; pitka voda, konzervirana hrana, tjestenina, higijenske potrepštine, gumene čizme i vreće za spavanje.

Punkt za prikupljanje pomoći nalazi se u ekonomskom dvorištu JKP "Čistoća" u Slatini.

#BIh #Cazin #NerminOgrešević #popl