Članak

SARAJEVO

Obilježena 32. godišnjica od ubistva devet sugrađana u Boljakovom Potoku

(Patria) - Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mjesto masakra na mjesnom mezarju u naselju Boljakov Potok, te odala počast ubijenim sugrađanima.

Prije 32 godine, za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto mezarje ispaljene su s položaja Vojske RS-a iz Nedžarića dvije granate, od kojih je jedna pala među okupljene građane. Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeno je devet, a ranjeno 20 naših sugrađana.

Ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan, te dvije N.N. muške osobe.

Kako je poručeno sa ovog mjesta, ožiljci od posljedica agresorskih djelovanja, bol i nevjerica, još uvijek vladaju našim dušama, jer se voljeni nikada ne zaboravljaju.

Također je istaknuto i da se zaboravu neće prepustiti sve patnje civila Sarajeva i torture kojima su bili izloženi tokom četverogodišnje opsade grada.

Osim kantonalne delegacije koju su predvodili zastupnica u Skupštini Vedrana Vujović i pomoćnik u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Nurija Hodžić, te porodica i prijatelja ubijenih, obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva, Općine Novi Grad, Mjesne zajednice, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS.

#AsimCvrk #BoljakovPotok #FatimaJusić #GradaSarajeva #KantonSarajevo #Nedžarića #NurijaHodžić #UnijaCivilnihžrtavaRataKS #VedranaVujović #VojskaRS #aktuelno