Članak

SAOPŠTENJE

DF: Za koga Schmidt igra, za BiH ili…

Visoki predstavnik Christian Schmidt bi morao, u interesu bh. javnosti ali i u interesu zaṣ̌tite digniteta njegove funkcije, odgovoriti građanima BiH na nekoliko pitanja, saopštila je večeras Demokratska fronta (DF).

(Patria) - Visoki predstavnik Christian Schmidt bi morao, u interesu bh. javnosti ali i u interesu zaṣ̌tite digniteta njegove funkcije, odgovoriti građanima BiH na nekoliko pitanja, saopštila je večeras Demokratska fronta (DF).

"Zašto se direktno miješa u proces odlučivanja Suda za ljudska prava u Strasbourgu s argumentacijom koju iznose zvaničnici Republike Hrvatske?

Da li je Schmidt svjestan da njegova funkcija u BiH podrazumijeva zaštitu ljudskih prva svih građana, u skladu s Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava, a ne zalaganje za zadržavanje diskiminatorskih rješenja?

Zašto tvrdi da je pozvan na Sud za ljudska prava u Strasborgu, kada to nije tačno i kada je poznato da se 'sam pozvao' preko jedne britanske advokatske firme?

Ko plaća troškove te firme, Schmidt ili Plenković?

Zašto danas putuje u London?

Zašto danas putuje u Zagreb pa u London?

Za čije interese on zapravo radi u BiH? Bilo bi korektno prema bosanskohercegovačkoj javnosti da on to napokon kaže ali da to bude istinit odgovor", poručili su iz DF-a.

#aktuelno #ChristianSchmidt #DemokratskaFronta #London #VisokiPredstavnik