Članak

UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Siniša Hajdaš Dončić novi šef SDP-a Hrvatske

SDP Hrvatske objavio je službene rezultate unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke, a pobjednik je Siniša Hajdaš Dončić.

(Patria) - SDP Hrvatske objavio je službene rezultate unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke, a pobjednik je Siniša Hajdaš Dončić.

Bivši zagorski župan i bivši ministar prometa Hajdaš Dončić osvojio je 56,46 posto glasova, a njegov protukandidat, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović 43,54 posto.

Izlaznost u drugom krugu bila je 36 posto.

U sjedištu stranke u Zagrebu navečer su se okupili "viđeniji" SDP-ovci, a među novim članovima Predsjedništva stranke tu su bili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Došao je i dosadašnji predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je prvi uzeo riječ.

- Bile su ovo divne, prekrasne, nekad izazovne, nekad ovakve, nekad onakve četiri godine - rekao je Grbin i poželio Hajdašu Dončiću da bude uspješniji predsjednik SDP-a nego što je on bio.

Paunović se zahvalio svima koji su mu dali glas, ali i supruzi Nataši za moralnu podršku, potom kolegama s kojima se povezao u ovim sedmicama.

Čestitao je Hajdašu Dončiću, uz nadu da će voditi stranku u smjeru koji je najavio - da imaju ujedinjeni SDP koji će za četiri godine osvojiti vlast.

Hajdaš Dončić je govorio posljednji, bio je kratak, s jasnom porukom.

- Izbori su završeni, pod crvenim kišobranom SDP-a ima mjesta za svakog - rekao je Hajdaš Dončić te ustvrdio kako bez SDP-a nema pozitivnih promjena.

Kaže kako mu je želja da SDP bude prva, a ne druga stranka.

- Slušao sam pažljivo primjedbe članova neovisno o tome za koga su glasali. SDP će se prilagođavati vremenu, a naglasak će biti lijeve ekonomske politike - poručio je i dodao kako je u srži SDP-a antifašizam, prava žena, seksualnih manjina...

#aktuelno #SdpHrvatske #SinišaHajdaš #ZoranPaunović #Makarska #MišelJakšić #JoškoKlisović #PeđaGrbin #Nataša #LijeveEkonomije #Antifašizam