Članak

SPOJ ISKUSTVA I MLADOSTI

Na Dobrinji održan skup SDA: Ponudili smo nova lica za naš Novi Grad

(Patria) - U sarajevskom naselju Dobrinja u petak navečer održan je predizborni skup u organizaciji mjesnih odbora SDA Dobrinja A, B, C, D i Saraj Polje na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Novi Grad.

Kako je istaknuto na listi su kvalitetni i obrazovani ljudi sa već izgrađenim karijerama, a vodilo se računa da budu zastupljeni i novi i mladi ljudi.

Skupu se obratila i kandidatkinja Adela Duraković s Dobrinje koja je istakla da se odlučila aktivnije uključiti u politički život zbog situacije u kojoj se nalazi država BiH.

“Po struci sam advokat i odlučila sam da ponudim kroz politički angažman sve svoje iskustvo i znanje. SDA je državotvorna stranka iz naroda i što je najvažnije koja je za narod”, kazala je Duraković koja je dodala da u njenoj biografiji nedostaje da je majka dvije kćerke i supruga.



Predsjednik SDA Novi Grad Adnan Efendić obratio se skupu ističući da je lista za OV Novi Grad spoj iskustva ali i mladosti, te da su ovog puta ponudili drugačija lica i novu SDA uz novo rukovodstvo.

Prisutne je pozdravio i nosilac liste Kenan Kolašinac koji je i aktuelni vijećnik u OV Novi Grad, a riječ je o heroju odbrane Sarajeva i BiH i nosiocu najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan.

Završni skup SDA Novi Grad bit će održan 3. oktobra.



#AdelaDuraković #Dobrinja #Izbori2024 #NoviGradSarajevo #SDA #skup