Članak

OD 29. NOVEMBRA

Sarajevski aerodrom ostaje bez direktne linije za Skoplje

Grčki Aegean Airlines od 29. novembra ukida svoje letove između Skoplja i Sarajeva, nešto više od godinu dana nakon uvođenja operacija između dva grada.

(Patria) - Grčki Aegean Airlines od 29. novembra ukida svoje letove između Skoplja i Sarajeva, nešto više od godinu dana nakon uvođenja operacija između dva grada.

Ovaj avioprijevoznik je u početku planirao pružati uslugu tri puta sedmično u novembru i decembru, a od januara dva puta sedmično.

No, sada ukida sve letove nakon kraja novembra. Obustavljena je i prodaja karata na relaciji za ljetnu sezonu 2025.

Aviokompanija nije komentarisala svoju odluku o prekidu letova.

Ovog je ljeta Aegean Airlines održavao operacije između dva glavna grada prvenstveno s avionom ATR42 sa 46 sjedišta, preko svoje regionalne podružnice Olympic Air, iako je u početku planirao nešto veći turboelisni ATR72 sa 72 sjedišta.

Usluga je označila prvi put da su Skoplje i Sarajevo povezani redovnom zračnom linijom u trinaest godina, kada je, sada nekadašnji B&H Airlines, održavao letove između ta dva grada.

Aegean Airlines se prošle godine prijavio za program subvencija makedonske vlade za uvođenje novih linija iz Skoplja, ali se povukao nakon što je konkurs proglašen nevažećim.

Na naknadnom javnom pozivu koji je organizovala Vlada nije učestvovao.

Grčki nacionalni prijevoznik također planira dodatno smanjiti frekvencije na svojoj liniji Atina - Skoplje, prenosi Ex-Yu Aviation News.

#Aerodrom #MeđunarodniAerodromSarajevo #skoplje #Sarajevo #Avioni #letovi #Biznis #ekonomija