Članak

OBJAVLJENI REZULTATI

Nadija Nezirić, Ali Bandić i Faris Zejnilagić autori najboljih maturskih radova o Aliji Izetbegoviću

Fondacija "Alija Izetbegović" objavila je rezultate konkursa za najbolji maturski rad na teme o prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću u školskoj 2023/24. godini.

(Patria) - Fondacija "Alija Izetbegović" objavila je rezultate konkursa za najbolji maturski rad na teme o prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću u školskoj 2023/24. godini.

Na osnovu Plana rada za 2024. godinu, Fondacija je raspisala konkurs za najbolji maturski rad u školskoj 2023/2024. godini na teme:

- "Djela Alije Izetbegovića - temelj državničkog djelovanja";

- "Misao o slobodi u djelima Alije Izetbegovića kao izazov";

- "Bosna u sjećanjima, govorima i javnim istupima Alije Izetbegovića".

Komisija za ocjenu i izbor najboljih maturskih radova na teme o Aliji Izetbegoviću u školskoj 2023/24. godini odabrala je tri najbolja rada, a to su:

- Prvo mjesto (700 KM) - Nadija Nezirić, JU Srednja škola Jablanica - Opća gimnazija;

- Drugo mjesto (500 KM) - Ali Bandić, JU Peta gimnazija Sarajevo;



- Treće mjesto (300 KM) - Faris Zejnilagić, JU Gazi Husrev-begova medresa Sarajevo.

Fondacija je čestitala autorima najboljih radova i njihovim mentorima i izrazila zadovoljstvo što je ove školske godine još više učenika iz različitih gradova BiH odlučilo pisati svoje maturske radove na teme o Aliji Izetbegoviću i učestvovati u ovom konkursu, te na taj način saznati nešto više o životu, radu i intelektualnom i političkom naslijeđu Alije Izetbegovića.

#AlijaIzetbegović #BiH #MuamerBandić #učenici