Članak

U TOKU PRIPREMNI RADOVI

Na Ilidži uskoro počinje gradnja nove saobraćajnice

Izvođač je uveden u posao, a od danas počinju pripremni radovi na izgradnji ove saobraćajnice, koja će izuzetno značiti stanovnicima Ilidže.

(Patria) - Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta s direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i načelnikom Nerminom Muzurom obišao je danas novo gradilište na području općine Ilidža, gdje će uskoro početi radovi na izgradnji saobraćajnice Osik, od podvožnjaka u naselju Osjek do mosta na rijeci Zujevini.

Izvođač je uveden u posao, a od danas počinju pripremni radovi na izgradnji ove saobraćajnice, koja će izuzetno značiti stanovnicima Ilidže.

- Zadovoljstvo mi je što otvaramo još jedno gradilište na Ilidži i što će stanovnici ove općine dobiti novu saobraćajnicu. I ovaj dio Ilidže će u narednom periodu poprimiti novi izgled, poboljšat ćemo sigurnost i vozača i pješaka.

Nastavljamo dalje ulagati i u Ilidžu, ali i u sve općine našeg kantona, jer naš cilj je dodatni razvoj svakog dijela Kantona Sarajevo - rekao je Šteta.



Vrijednost projekta iznosi 1,4 miliona KM, a njim je predviđena izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 570 metara, s rješavanjem odvodnje, obilježavanjem kompletne saobraćajne signalizacije i postavljanjem rasvjete.

- Ovo je izuzetno važan projekt za našu lokalnu zajednicu. Dugi niz godina je čekao na svoju realizaciju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i nepotpune dokumentacije.

Drago mi je da je sada sve spremno, prvo za pripremne radove, poslije i za gradnju saobraćajnice i da ćemo dodatno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu naše općine - istakao je načelnik Muzur, koji je i ovoga puta istakao zadovoljstvo saradnjom s Ministarstvom saobraćaja i Direkcijom za puteve KS.

Izvođač radova je MGBH d.o.o Sarajevo, a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

#AdnanŠteta #BiH #Ilidža #NerminMuzur #saobraćajnica