Članak

ODGOVORIO STEVANDIĆU

Išerić: Srbijanski helikopteri su u BiH prizemljeni 1995., i nad njom mogu letjeti samo kad to ona odobri

Predsjednik NSRs Nenad Stevandić rekao je danas da Rs, kad dođe zima, neće dozvoliti transport gasa iz Srbije u BiH.

(Patria) - Predsjednik NSRs Nenad Stevandić rekao je danas da Rs, kad dođe zima, neće dozvoliti transport gasa iz Srbije u BiH.

Stevandić je to poručio nakon izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar na području BiH jer se time omalovažava BiH.

- A kad dođe zima, ni mi nećemo dozvoliti transport gasa iz Srbije za BiH da ne ponižavamo tu državu, pa neka se Sarajevo grije na Heleza, Komšića i slične - naveo je Stevandić na platformi X.



Predsjednik Udruženja Čuvari Bosne i doktor pravnih nauka Enver Išerić poručio je Stevandiću da je BiH suverena i nedjeljiva država.

"E pa vidi, Stevandiću. Nije gasovod vlasništvo entiteta Republika srpska. Kada je gasovod građen osamdesetih godina, ni tebe ni entiteta Rs nije bilo nigdje.

Znači, ne možeš i nećeš zabraniti transport gasa iz Srbije u Sarajevo. To bi možda mogla uraditi Srbija. Ti i Rs ne možete nikako.


A to što ste se vi 'malo' preračunali pa umislili da možete raditi u Bosni i Hercegovini što vam je volja, to je vaš problem.

Entitet čijim parlamentom predsjedavaš nije i nikada neće biti to što ti želiš.

A Bosna i Hercegovina će uvijek biti samostalna i suverena država, bez obzira na deklaraciju 'svesrpskog sabora', koju pokušavate implementirati.

Srbijanski helikopteri su u Bosni prizemljeni 1995. godine i mogu nad Bosnom letjeti samo kada to Bosna i Hercegovina odobri. Kako to ne razumijete", upitao je Išerić predsjednika NSRs.

#EnverIšerić #helikopteri #NenadStevandić #republikasrpska #Srbija #bih