Članak

SARAJEVO

Odluke s redovne sjednice Predsjedništva BiH

U Sarajevu je održana 17. redovna sjednica Predsjedništva BiH.

(Patria) - U Sarajevu je održana 17. redovna sjednica Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasa Bacha, upućen predsjedavajućem Denisu Bećiroviću za učešće na "Samitu o sportu i održivom razvoju", koji će biti održan 25. jula u palati Louvre u Parizu.

Na marginama navedenog samita Bećirović će prihvatiti Pariški sporazum za sport i održivi razvoj. Sporazum nema pravno-obavezujući karakter za Bosnu i Hercegovinu i deklarativnog je karaktera.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju:

- Sporazumа o zajmu (Projekat unaprjeđenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj;

- Ugovorа o zajmu (Projekat centralno grijanje Pale) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj;

- Ugovorа o grantu (Projekat centralno grijanje Pale) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju:

- Izmjena i dopuna Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike srpske između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (Bosna i Hercegovina – Projekat oporavka i podrške firmama br. kredita 9183 – BA);

- Sporazumа o grantu broj TF0C4164 Projekat za jačanje nadzora nad javnim preduzećima u Bosni i Hercegovini između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Međunarodne asocijacije za razvoj, djelujući kao administrator Višedonatorskog krovnog povjereničkog fonda za finansijsko upravljanje.

#BiH #DenisBecirovic #politika #Predsjedništvo #sjednica

hello guys i wan to say this because its risky because its easy for you to loss your funds to these fake trading platforms. i was a victim to a sc.m crypto global fx i lost 75% of all i had but am glad i was able to recover them back with the assistance of a financial consultant named Jeff i mail him vIa jeffsilbert 3 9 g mail com and he was there for me till the end i got my refunds.