Članak

PS BiH

Vuković preuzeo uvjerenje, zvanično ulazi u Dom naroda

(Patria) - Nenad Vuković, generalni sekretar PDP-a, u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH preuzeo je uvjerenje o dodjeli mandata, saopšteno je iz PDP-a.

CIK BiH je 4. jula donio jednoglasnu Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike srpske, kojom je mandat dodijeljen Nenadu Vukoviću.

Podsjetimo, nakon Opštih izbora u BiH, mandat delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je dodjeljen Snježani Novaković Bursać. Nakon toga PDP je pokrenuo apelaciju pred Ustavnim sudom BiH koji je utvrdio da PDP, kao stranka u postupku, nije imao mogućnost da iznese svoje viđenje pred Sudom BiH.

Poslije toga uslijedila je nova odluka CIK-a da mandat pripada Nenadu Vukoviću, a ne Novaković Bursać, a Sud BiH potvrdio da je "sporni listić" sa glasanja iz Narodne skupštine Republike Srpske važeći, tako da su liste na kojima su Snježana Novaković Bursać i Nenad Vuković imali isti broj glasova. Ubrzo nakon toga uslijedilo je i žrijebanje, i kuglica je pokazala da mandat pripada Vukoviću.

#DomNaroda #NarodnaSkupština #NenadVuković #ParlamentarnaSkupština #PDP #RepublikaSrpska #SnježanaNovakovićBursać #Žrijebanje #BiH